Green: Dovoljno sam jak da ovo podnesem

Green: Dovoljno sam jak da ovo podnesem

Edmir Škorić

Engleska je sinoć remizirala sa SAD-om u prvom susretu skupine C. Gerrard je doveo Gordi albion u vodstvo, ali je greškom Roberta Greena susret okončan rezultatom 1:1.

Naime, Dempsey je poslao jedan ne tako snažan udarac ka golu Engleske, a lopta je ispala iz ruku Roberta Greena i otkotrljala se u mrežu.

"Desila se pogreška, ali važna stvar je da ne dopustite da to utječe na vas. Žalosno je i ne želite da se takvo nešto dogodi, ali to je život i treba ići dalje. To neće psihički utjecati na mene. Meni je 30 godina, imam poteškoća u životu i spreman sam za njih. Dovoljno sam jak da krenem dalje. Da sam mlađi, to bi me vjerovatno više pogodilo", kazao je nesretni Robert Green.

Robert Green je dodao i to kako loptu Jabulani ne želi iskoristiti kao izgovor za nesmotrenu reakciju, a uz svog suigrača je i Chelseajev veznjak Frank Lampard.

"Svi smo uz Roberta, on je fantastičan golman. Svatko čini pogreške, ali mi smo kao tim svi zajedno. To nije najgori mogući rezultat u svijetu, no uvijek postoji mjesta za napredovanje", kaže Lampard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.