Grenier u posljednjoj sekundi donio pobjedu Lyonu

Pobjeda Lyona

Grenier u posljednjoj sekundi donio pobjedu Lyonu

Midhat Šljivak

Veliki derbi na otvaranju 33. kola francuske Ligue 1 odigrali su aktuelni prvak Montpellier i Lyon, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 2:1 u posljednjim sekundama susreta.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, te su imali dominaciju u početnim minutama susreta. Bolja igra im se isplatila u 29. minuti utakmice kada Lisandro Lopez koristi dobru loptu Greniera, te pogađa za vodstvo Lavova sa Gerlanda od 1:0.

Nakon primljenog gola Montpellier se probudio, te je zaigrao mnogo bolje. Do izjednačenja su stigli u 41. minuti susreta kada je Younes Belhanda izjednačio rezultaz na 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavak utakmice Montpellier je ušao veoma žestoko. Stvorili su nekoliko odličnih prilika pred golom Lyona, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Lyon sa druge strane nije stvarao puno problema pred golom Montpelliera, ali ni domaći fudbaleri nisu uspjeli sitći do gola.

Kada se očekivao kraj Lyon je stigao do tri boda. Clement Grenier sjajnim golom je pogodio u 93. minuti za pobjedu Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.