Grenoble pobjedom ka luci spasa

Grenoble pobjedom ka luci spasa

Adnan Beganović

U 32. kolu francuskog fudbalskog prvenstva Grenoble našeg Mehmeda Baždarevića minimalno je slavio protiv Toulousa (1:0).

Tri boda protiv neugodnog Toulousea ekipi Mehmeda Baždarevića od ogromnog su značaja. Ovom pobjedom Grenoble je "uplovio" u luku spasa i prema svemu sudeći Meša i njegovi igrači ispunit će zacrtani cilj prije početka prventva, ostanak u društvu najboljih. Jedini pogodak na utakmici postigao je Courtois u 40. minuti sa 11 metara.

Na ruku Grenobleu ide i poraz Caena na svom terenu od Nancyja (1:2). Strijelci za Nancy su bili Hadji i Adjet, dok je za Caen pogodio Yatabare.

Do veoma bitnih bodova za goli prvoligaški život došao je Nantes. "Kanarinci" su na svom terenu bili bolji od Nice (2:0). Pogotke za slavlje Nantesa i bježenje iz opasne zone postigli su Bekamenga i Bagayoko.

Monaco je veoma dobrom igrom pobjedio Rennes na svom terenu, dok su Le Mans i Auxerre na gostovanju bili bolji od Valenciennesa i Sochauxa.

Le Championnat, 32. kolo:
Monaco – Rennes 3:1
Nantes – Nice 2:0
Sochaux – Auxerre 0:1
Grenoble – Toulouse 1:0
St.Etienne – Lille (21:00)
Valenciennes – Le Mans 0:2
Caen – Nancy 1:2
Loriente – Marseille (sutra)
PSG – Le Havre (sutra)
Bordeaux – Lyon (sutra)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Poredak: Marseille 61 (-1), Lyon 60 (-1), Bordeaux 59 (-1), Toulouse 56, Lille 56 (-1), PSG 56 (-1), Rennes 51, Nice 44, Auxerre 40, Monaco 40, Le Mans 38, Lorient 38 (-1), Grenoble 38, Nancy 36, Valenciennes 36, Nantes 33, Sochaux 32, Caen 31, St.Etienne 29 (-1), Le Havre 21 (-1)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.