Grenoble ponovo poražen
Poljak Jelen je s dva gola srušio Spahićev Montpellier

Le Championat

Grenoble ponovo poražen

Večeras je odigrano nekompletno dvanaesto kolo francuskog nogometnog prvenstva, a naši predstavnici nisu imali uspjeha. Baždarevićev Grenoble je još jednom poražen, a isto je prošao i Spahićev Montpellier.

Auxere je bio bolji od Montpelliera za koji je svih devedeset minuta odigrao kapiten naše reprezentacije Emir Spahić. Domaći tim je slavio sa 2:1, a utakmica je odlučena u prvih 45 minuta. Mrežu Spahićeva tima načeo je Poljak Ireneusz Jelen u 16. minuti utakmice, a isti igrač svojim drugim golom osam minuta kasnije ovjerava pobjedu svom timu. Montpellier je tek u sudijskom vremenu utakmice preko Nenada Džodića uspio postići počasni pogodak.

Derbi kola između Bordeauxa i Monaca nije opravdao očekivanja. Bila je to vrlo slaba utakmica koju je aktuelni prvak dobio minimalno 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Planus u 62. minuti utakmice.

Najzanimljivija utakmica ovoga kola odigrana je u Boulogneu gdje je domaći tim poražen od Nancyja sa 2:1. Gosti su poveli preko Die u 10. minuti, a samo pet minuta kasnije Boulogne preko Cuvilliera poravnava rezultat. Nancy je do velike pobjede stigao devet minuta prije kraja utakmice golom Youseffa Hadjija.

Grenoble našeg Mehmeda Baždarevića nalazi se vrlo blizu da obori jedan negativan rekord. Mešin tim je doživio novi poraz, ovaj put na svom terenu od Lillea sa 2:0. Ovo je Grenobleu jedanaesti poraz sezone, a negativan rekord po broju poraza na početku sezone u Ligama petice drži vjerovali ili ne Manchester United koji je poražen prije više od 70 godina čak 12 puta uzastopno. Ukoliko Grenoble izgubi narednu utakmicu poravnaće taj negativan rekord. Lille je poveo preko Cabayea u 26. minuti, a pobjedu je ovjerio Gervinho u 90. minuti.

Lens i Lorient su podijelili bodove odigravši 1:1. Sosa je doveo goste u vodstvo u 42. minuti,a poravnao je Eduardo u 48. minuti. Podjela bodova najrealnija je u ovom meču koji nije mogao zadovoljiti promrzle gledatelje na stadionu u Lensu.

Marseille je još jednom razočarao svoje navijače odigravši samo 1:1 protiv Toulosea na Velodromeu. Sissoko je u 27. minuti donio gostima prednost, a bod je uspio spasiti Brandao u 75. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.