Grenobleu samo bod, Montpellier poražen

Francusko fudbalsko prvenstvo

Grenobleu samo bod, Montpellier poražen

Adnan Beganović

U okviru 18. kola francuskog prvenstva večeras je odigrano pet utakmica, a Montpellier našeg Emira Spahića poražen je na svom terenu od Nancyja (0:2), dok je Grenoble kojeg s klupe predvodi Mehmed Baždarević remizirao sa Nicom (1:1).

Iako je s obzirom na poredak na tabeli momčad našeg Emira Spahića u duel sa Nancyjem ušla kao apsolutni favorit, na terenu se to nije vidjelo. Nancy je sasvim zasluženo upisao nova tri boda, a strijelci za goste bili su Bakar u 32. i Berenguer u 39. minuti susreta. Emir Spahić na terenu je proveo svih 90 minuta.

Grenoble našeg Mehmeda Baždarevića nije uspio pred svojim navijačima pobijediti Nicu pa je tako san o opstanku u društvu najboljih trenutno posljednjoplasirane momčadi prvenstva sve manje ostvariv. U prvih 45 minuta susreta nije bilo pogodaka, da bi momčad Mehmeda Baždarevića preko Dieuzea povela u 75. minuti, no njihovo vodstvo trajalo je samo do 84. minute kada za konačnih 1:1 pogađa Ben Saada.

Bordeaux je nastavio sa sjajnim igrama. U ovom kolu prvoplasirana momčad francuskog prvenstva ubjedljivo je svladala Lorient (4:1). Strijelci za Bordeaux bili su Bellion u 12. i 42, Cavenaghi u 52. i Gourcuff u 75. minuti, dok je jedini pogodak za goste postigao Gameiro tri minute prije kraja susreta.

Rennes je u "tvrdoj" utakmici uspio pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 pobijediti PSG. Pogodak za veliko slavlje domaćih postigao je Bangoura u 40. minuti susreta. Valenciennes i Lens odigrali su susret bez pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.