Griezmann dogovorio uslove ugovora sa Unitedom?
Foto: EPA

Francuz bi mogao koštati United i do 170 miliona funti

Griezmann dogovorio uslove ugovora sa Unitedom?

Britanski mediji donose nove informacije vezane za mogući transfer Antoinea Griezmanna u Manchester United. Prema ovim informacijama protekla sedmica bi mogla biti odlučujuća u pokušajima engleskog kluba da u svoje redove dovede sjajnog Francuza.

Napadač Atletico Madrida nije uspio uputiti ni jedan udarac u okvir gola na utakmici polufinala Lige prvaka između njegove ekipe i Reala iz Madrida. Real je slavio sa velikih 3:0, a ukoliko u revanšu ne priredi ogromno iznenađenje, Atletico će opet ispasti iz ovog takmičenja nakon sudara sa gradskim rivalima.
The Sun prenosti da bi ovo mogla biti "kap koja će preliti čašu" za Griezmanna, koji je prema njihovim navodima već dogoovorio uslove transfera sa Manchester Unitedom.
Najinteresantniji detalj, navodnog, dogovora Uniteda i Griezmanna jeste to da bi Francuz mogao koštati ekipu sa Old Trafforda nevjerovatnih 170 miliona funti.
Prema najnovijim informacijama Manchester United je dogovorio petogodišnji ugovor sa Griezmannom, prema kojem bi on trebao zarađivati 280.000 funti sedmično.
United je pristao i isplatiti otkupnu klauzulu napadača Atletica, koja iznosi 89 miliona funti, a zajedno sa platama i bonusima, Griezmann bi, dakle, na kraju mogao koštati ekipu iz Manchestera nevjerovatnih 170 miliona funti.
Ove informacije dolaze nakon što je, prije nekoliko sedmica, Griezmannov savjetnik Eric Olhats potvrdio da je United kontaktirao francuskog napadača.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi