Grlić i Bajić opet protiv Raula
Može li Duisburg do senzacije ?

Finale Kupa u Berlinu

Grlić i Bajić opet protiv Raula

M. Maksimović

Večeras se na Olympiastadion u Berlinu igra finala utakmica njemačkog DFB Kupa u kojem se sastaju veliki Schalke i drugoligaš Duisburg.Sastav iz Gelsenkirchena je četiri puta osvajao Kup Njemačke, prvi put 1937.godine, drugi put 1972.godine, a onda dva puta zaredom (2001-2002).Na drugoj strani Duisburg je do sada četiri puta igrao u finalu, posljednji put u sezoni 1997/98.

Na kraju ove sezone Duisburg se plasirao na osmo mjesto u drugoj ligi sa 52 osvojena boda.Schalke večeras ima priliku da jednu sezonu punu uspona i padova zaključi na kraju ipak sa jednim trofejom. Svakako da je Schalke favorit, ali i pod pritiskom jer ukoliko večeras ne pobjedi drugoligaša sezona će bez obzira na polufinale Lige prvaka biti ocjenjena promašenom.

Dusiburg je na putu prema finalu eliminisao Köln i Kaiserslautern, zatim u polufinalu Energie Cottbus.Ogroman doprinos velikom uspjehu Duisburga dali su i bivši reprezentativci BiH, Branimir Bajić i Ivica Grlić.Bajić je ove sezone odigrao 32 utakmicu u prvenstvu plus pet u Kupu, dok je Grlić odradio 20 utakmica u prvenstvu. četiri u Kupu te je postigao tri gola. Uz Bajića i Grlića tu još igraju Srbin Srđan Baljak, Hrvat Ivica Banović,Brazilac Soares, Turci Öztürk i Yilmaz, trener je bivši igrač  Karlovca Milan Šašić, njegov pomočnik je bivši igrač Sarajeva i Željezničara Mario Barić.

Posebna priča je trener Šašić koji u Njemačku došao 1991.godine.Karijeru je počeo u Koblenzu, vodio je nakon toga Kaiserslautern, a Duisburg je preuzeo dvije godine nakon odlaska Petera Neururera.

Berlin: Olympiastadion
Sudija:Wolfgang Stark
Duisburg:Yelldell - B. Kern, Reiche, Bajić, Veigneau - Banovic, Sukalo - Yilmaz,
Grlić, Sahan - Schäffler. Trener: Šašić
Schalke:Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Papadopoulos, Kluge - Farfan,
Raul, Jurado - Huntelaar. Trener:Rangnick

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.