Groningen prokretom do pobjede

Groningen prokretom do pobjede

Odigran je i posljednji susret 13. kola holandske Eredivisie, a Groningen je bio bolji od momčadi Venloa.

Yanic Wildschut je donio prednost gostima, svojim golom iz 16. minute. U 30. minuti se dogodio prelomni trenutak na utakmici. Andrea Mei je u svom kaznenom prostoru srušio jednog igrača domaćih, a arbitar je pokazao na bijelu tačku, dodijelivši Mei i crveni karton.

Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Leandro Bacuna, za 1:1 i slavlje domaćih. Mreže su mirovale do kraja prvih 45 minuta. David Texeira je u 51. minuti pogodio za pobjedu Groningena. Domaći sastav je tako produžio seriju dobrih rezultata, a ovo im je četvrti susret u nizu bez poraza.

Susret Excelsiora i AZ Alkmara je odgođen.

Holandska Eredivisia, 13. kolo (nedjelja):
Groningen - Venlo 2:1 (Bacuna 30 pen., Texeira 51 / Wildschut 16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.