Gross novi trener Stuttgarta

Naslijedio Babbela

Gross novi trener Stuttgarta

Edmir Škorić

Samo nekoliko sati nakon što su raskinuli ugovor sa Markus Babbelom, čelnici Stuttgarta pronašli su novog trenera. Riječ je o bivšem treneru Basela Christian Grossu.

Markus Babbel smijnjen je sa klupe Stuttgarta u nedjelju, nakon razočaravajućih rezultata u ovoj sezoni Bundeslige. Švabe su šesnaesti na tabeli, a kap koja je prelila čašu bio je subotnji remi sa Bochumom (1:1).

55-godišnji Christian Gross od maja ove godine je bez posla, iako je prethodno švicarskog prvaka vodio deset godina i osvojio četiri naslova prvaka.

Osim toga, Gross je svojevremeno bio trener Tottenhama i Grasshoppersa. Njegov debi na klupi Stuttgarta bit će već u srijedu protiv Uniree Urziceni i Švabama je potrebna pobjeda žele li se plasirati u naredni krug takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije