Gross želi pobjedu protiv Schalkea

Bundesliga

Gross želi pobjedu protiv Schalkea

Edmir Škorić

Trener Stuttgarta Christian Gross želi pobjedu protiv Schalkea u susretu 26. kola njemačke Bundeslige koji se igra sutra (petak).

Stuttgart je još uvijek u igri za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka, iako za protivnika ima Barcelonu. Osim toga, Švabe su sa dna tabele došle do veoma dobrog sedmog mjesta tabele, a sve to zahvaljujući novom treneru Christiano Grossu, koji ih je preuzeo protiv Uniree u grupnoj fazi Lige prvaka (3:1).

"Veliki je ovo izazov za nas. Moj cilj je uvijek pobijediti, ali protiv Schalkea ćemo morati biti prisebniji nego što smo bili u Bremenu. I u odbrani i u napadu. Svakako smo dobro pripremljeni i želimo na terenu pokazati sve ono što smo tokom sedmice radili na treninzima", kazao je Gross.

Stuttgart će ovu utakmicu odigrati bez svog standardnog odbrambenog igrača Matthieu Deliperrea, koji je suspendiran. Njega će najvjerovatnije zamijeniti bivši igrač minhenskog Bayerna Georg Niedermeier.Schalke će na svojoj Veltins-Areni pokušati pobjedom ostati u utrci za naslovom Njemačke. Tretnuno su drugoplasirani sa dva boda manje od Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.