Grosso i Melo upitni za derbi s Interom

Ferrara na mukama

Grosso i Melo upitni za derbi s Interom

Edmir Škorić

Na jučerašnjem treningu Juventusa nisu se pojavili Fabio Grosso i Felipe Melo, pa su oba, jako bitna igrača Stare dame, upitna za subotnji derbi sa Interom.

La Gazzetta dello Sport piše kako su na jučerašnjem (srijeda) treningu Juventusa izostali Felipe Melo i Fabio Grosso. Brazilski vezista ima upalu grla, dok se italijanski krilni reprezentativac muči sa povredom tetive. Upravo to je predstavljalo problem Gorssu prošlog vikenda, kada je propustio ogled sa Cagliarijem.

Trener Ćiro Ferrara se ipak nada da će obojica biti spremni za veliki italijanski derbi, u protivnom to bi bio veliki problem za torinsku momčad. Napadač Vicenzo Iaquinta zbog operacije definitivno propušta spektakl.

Podsjetimo, nakon 14 odigranih kola Inter je vodeći sa osam bodova prednosti nad trećeplasiranim Juventusom. Na Delle Alpiju će, u najmanju ruku, biti pakleno i pobjeda domaćeg sastava donijela bi novu neizvjesnost u borbi za Scudetto.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.