Groznica u Gelzenkirhenu

Groznica u Gelzenkirhenu

Večeras, na otvaranju 31 kola, na Veltins areni koplja će po 133. put ukrstiti vječiti rivali Schalke i Borussia. Domaći najavljuju osvetu, a gosti prekid posta u Gelzenkirhenu.

Veltins arena  spremna je ugostiti najljuće rivale njemačkog nogometa. Navijači oba tima odbrojavaju sate i minute do početka,  jer za te ljude ovaj duel je mnogo više od nogometne utakmice.
Odlična najava za večerašnji derbi je posljednja utakmica kada je Schalke, u meču za pamćenje,  ispustio tri gola prednosti.

Da nas večeras očekuje spektakl govore i prethodni dueli ova dva protivnika. U posljednja tri, padalo je najmanje 5 golova što nam obećava da mreže ni večeras neće ostati mirne, a da igrači ne štede jedni druge potvrđuju i 4 crvena kartona u tim mečevima.

 „Uzmete li u obzir kako se završio prošli derbi, biće vam jasno da mi želimo osvetu“, riječi su Freda Ruttena, trenera „kraljevsko plavih“ koji na raspolaganju ima sve momke. Kapitem Marcelo Bordon i Benedikt Höwedes su ponovo spremni, a najveća “prznica” Gelzenkirhena, Jermaine Jones, odradio je suspenziju.

Crno-žuti nisu pobijedili Schalke na Veltins areni još od maja 2005. i spremni su danas da to i učine. Borussia ne igra najbolje u proljetnom dijelu Bundeslige i pored poraza od Bayerna u Minhenu imaju još i dva neriješena rezultata, te se danas jurišaju na prvu pobjedu.

Motivacija u ovoj utakmici nije problem. “Dvije utakmice protiv Schalkea izdvajaju se od ostalih utakmica u sezoni i samim tim znače mnogo više” rekao je Jürgen Klopp te dodao da se njegov tim neće braniti, već igrati sto bolje i odnijeti bodove.
Za razliku od Ruttena, Klopp ima problema sa prvih jedanaest koji će istrčati na bojište. Mats Hummels, Dede, Tinga i Jakub Blaszczykowski neće biti u timu zbog povreda, kao ni Young-Pyo Lee koji je suspendovan.

Iako treneri timova nisu objavili sastave, prvih 11 bi trebali biti:

Schalke:
Neuer, Rafinha, Höwedes, Bordon, Westermann, Jones, Rakitic, Engelaar (Kobiaschwili), Farfan, Kuranyi, Asamoah



Dortmund:

Weidenfeller, Owomojela, Subotic, Santana, Schmelzer, Boateng, Hajnal, Kehl, Kringe, Frei, Valdez

Armije navijača oba tima već sedmicama su se pripremale za ovaj spektakl, a snage javnog reda i mira spremne  su da odgovore zadatku i spriječe incidente kojih u prošlosti nije bilo malo.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.