Grujić: Liverpool mi je branio da igram za reprezentaciju

Vezista se oglušio na upute iz kluba

Grujić: Liverpool mi je branio da igram za reprezentaciju

D. Vejo

Vezista Liverpoola Marko Grujić je prije nekoliko dana otputovao u Poljsku, gdje će sa mladom selekcijom Srbije igrati Evropsko prvenstvo ovog mjeseca.

Rukovodstvo tima sa Anfielda, savjetovalo je Srbijanca da ne ode na pomenutu kontinentalnu smotru. Kao razlog, naveli su moguću povredu koja bi njihovog klinca udaljila od šanse da zaigra za prvi ekipu.

Uprkos dobronamjernom savjetu, on je ipak odlučio da nastupi za nacionalni tim i tako pomogne svojim saigračima u borbi za neku od medalja.

"Imao sam dosta problema oko odlaska na Evropsko prvenstvo za mlade u Poljsku. Riječ je o Liverpoolu. Iz kluba su smatrali da bi za mene bilo najbolje da odmorim nekoliko dana, a zatim krenem u paklen rad. Svjestan sam da treba da se nametnem kako bi zaslužio svoje mjesto u timu. Međutim, ubijedio sam ih da moramo igrati za reprezentaciju. Imali su pravo da mi zabrane, baš kako što je to Lazio učinio Sergeju. No, ja nisam imao dilemu oko toga da li želim igrati za Orliće ili ne", zaključio je vezista Srbije, Marko Grujić.

Orlići nemaju lak zadatak ispred sebe. Nalaze se u grupi smrti sa Portugalom, Španijom i Makedonijom.

Evropsko prvenstvo za mlade održaće se od 16. do 30. juna u Poljskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi