Grujić: Pobjeda je imperativ protiv Čelika

Banjolučani optimisti pred Čelik

Grujić: Pobjeda je imperativ protiv Čelika

Edmir Škorić

Borac je postao noćna mora za tim Čelika. Zeničani nisu rivala iz Banje Luke pobijedili u posljednjih 14 utakmica. 

Posljednji put to se desilo 2006. godine. Borac je upisao 10 pobjeda, a četiri susreta završena su neriješenim rezultatom. Banjolučki fudbaleri žele da i u ovom susretu nastave uspješan niz rezultata.

"Čelik nam odgovara kao protivnik, ali ne smijemo da gledamo na prošlost. Moramo da težimo ka novom uspjehu, a čini mi se da smo u ovom trenutku nešto bliži pobjedi. Ovo će biti jedna od ključnih utakmica u borbi za jedno od mjesta koje vodi na međunarodnu scenu", jasan je trener Vlado Jagodić, koji je do prije godinu dana bio šef struke zeničkog sastava.

U svlačionici su svi optimisti i vjeruju da će se sa Bilinog polja vratiti sa cijelim plijenom.

"Pobjeda je imperativ, jer želimo da se plasiramo u Evropu. Neće biti lako, Čelik je izuzetno neugodna ekipa što su i pokazali u prošlom kolu kad su pobijedili Zvijezdu u gostima sa 2:0", rekao je kapiten Vladan Grujić i dodao: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Statistika jeste na našoj strani, ali od nje se ne živi. Ovo je nova prepreka koju moramo uspješno da savladamo. Ubijeđen sam u naš trijumf", smatra Grujić.

Utakmica između Čelika i Borca igrat će se u Zenici u petak na stadionu Bilino polje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.