Grujić: Sarajevo je favorit, ali nećemo se predati

Vezni fudbaler Borca

Grujić: Sarajevo je favorit, ali nećemo se predati

Sarajevo će se u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine sastati sa banjalučkim Borcem, koji će u srijedu na Koševu nastupiti sa znatno oslabljenim sastavom. 

Trener Vinko Marinović neće moći računati na usluge Žeravice, Redžića i Ilića, ali uprkos tome vezni fudbaler Vladan Grujić naglašava da će njegov tim pokušati ostvariti dobar rezultat. 

"Sarajevo je u velikoj euforiji dolaskom novih sponzora i kvalitetnih igrača, međutim, to je Borcu motiv više da pruži dobru partiju i pokuša ostvariti dobar rezultat. Iako je Sarajevo favorit, mi se nećemo predati i pružit ćemo svoj maksimum na terenu", kazao je Grujić za SportSport.ba, te istakao da njegov tim nastupa bez opterećenja u Kupu.

"Imperativ nije osvajanje Kupa, tako da nemamo pritiska. Velika je stvar što smo se plasirali u četvrtfinale i pokušat ćemo dogurati daleko."

Nekadašnji bh. reprezentativac iz Sarajeva nosi lijepe uspomene, obzirom da je bio član generacije koja je nekada osvojila Premijer ligu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo odličnu generaciju na čelu sa trenerom Husrefom Musemičem i sigurno da ću uvijek pamtiti taj period života. Ipak, protiv Sarajeva ću morati dati maksimum, jer sam dijete Borca i trenutno nosim dres tog kluba", završio je Grujić. 

Podsjetimo, susret između Sarajeva i Borca na rasporedu je u srijedu s početkom od 18:00 sati. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti