Gruzija se kandiduje za Euro 2020

Gruzija se kandiduje za Euro 2020

Teme:

Gruzija će se kandidirati za domaćina Evropskog nogometnog prvenstva 2020. godine, potvrdio je danas gruzijski ministar za sport Vladimer Vardzelašvili. 

Gruzijci su najprije planirali zajedničku kandidaturu s  Azerbajdžanom, koji je međutim odustao zbog kandidature za Olimpijske igre iste godine, prenose agencije. 

 

"Azerbejdžan je već uložio kandidaturu za OI 2020, tako da ćemo sami pokušati dobiti domaćinstvo Eura 2020", izjavio je Vardezalšvili. 

 

Evropski nogometni savez (UEFA) izabrat će organizatora Eura 2020 krajem 2013. godine ili početkom 2014. Konkurenti Gruziji bit će Turska, Irska, Škotska i Wales, koji razmišljaju o zajedničkoj kandidaturi, ali to još uvijek nisu ozvaničili.  

 

Francuska će organizirati EP 2016. godine, dok će EP ove godine biti u Poljskoj i Ukrajini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti