Guadalupe napravio senzaciju
Alberto Medina:prvo ime Meksika

CONCACAF Gold Cup

Guadalupe napravio senzaciju

Utakmicama u grupi C kompletirano je prvo kolo na Gold Cupu. Meksiko je upisao očekivanu pobjedu, dok je najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu prvenstva napravila  reprezentacija Guadalupea koja je savladala Panamu.

Meksiko je u premijernom nastupu savladao Nikaragvu s 2:0. Meksikanci su na prvenstvo došli s dosta podmlađenom ekipom u čijim redovima se nalazi nekoliko vrlo mladih i talentiranih igrača iz domaće lige za koje bi se uskoro moglo čuti  i u Europi.

Prve zvijezde ovog Meksika su Carlos Vela iz londonskog Arsenala, Giovani Dos Santos iz Tottenhama, te ponajbolji igrač domaće lige Alberto Medina iz Chivasa.

Ipak, Meksikanci su veliki hendikep doživjeli već u 10. minuti meča kada je zbog povrede teren morao napustiti Vela, a koliko će izostati s terena još se ne zna, ali je vrlo vjerovatno da je za njega turnir završen. Los Triosi su u vodstvo došli u zadnjoj minuti prvog dijela, kada je Alberto Medina izborio penal koji je u gol pretvorio Luis Noriega. Pobjedu momčadi Javiera Aguirea donio je rezervista Pablo Barrera pet minuta prije kraja meča.

Najveće iznenađenje prvog kola priredila je reprezentacija Guadalupea koja je na stratu turnira savladala favoriziranu Panamu. Panama je važila za apsolutnog favorita u ovom meču, ali su u 33. minuti doživjeli šok kada je Loic Loval donio vodstvo Guadalupeu. Dvije minute prije kraja prvog dijela utakmice novi šok za Panamu. Ovaj put strijelac je bio David Fleurival. Počasni pogodak za Panamu postigao je Nelson Barahona u 68. minuti meča.

Rezultati:

Meksiko – Nikaragva 2:0
Guadalupe – Panama 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.