Potencijalni reprezentativac BiH uvršten na listu 60 najtalentovanijih fudbalera svijeta

Tradicionalni izbor Guardiana

Potencijalni reprezentativac BiH uvršten na listu 60 najtalentovanijih fudbalera svijeta

Eldar Ganibegović

Guardian tradicionalno objavljuje listu od 60 najtalentovanijih fudbalera svijeta. Ovaj put se na njoj našao i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

U pitanju je Luka Topalović, fudbaler rođen 2006. godine u Slovenj Gradcu. Potencijalni je reprezentativac naše zemlje.

On, dakle, ima 17 godina, a ove sezone je 13 puta nastupio za Domžale i postigao dva pogotka.

Njegovi roditelji vuku porijeklo iz Kotor Varoša, tako da ovaj sjajni mladi fudbaler u budućnosti može da izabere da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Za U-16 selekciju Slovenije je igrao četiri puta, devet puta uz tri pogotka za U-17, a prošlog mjeseca je debitovao za U-19 tim i već skupio tri nastupa.

Igra na poziciji ofanzivnog veznog, što je, barem trenutno, u našoj A reprezentaciji rak rana.

Oglasi

Jasno je, međutim, da sam talenat nije dovoljan i mnogo rada je potrebno ovom mladom dečku da postane ime u svijetu fudbala.

Sjetit ćete se da je i u prošlosti bilo dosta fudbalera na ovim listama koji nisu ostvarili puni potencijal, a jedan od njih je i bh. napadač Nedim Hadžić.

Inače, na ovogodišnjoj listi prednjači novi igrač Real Madrida, Endrick. Tu su još imena poput PSG-ovog Zaire Emeryja, Ajaxovog Hata...

Kada su u pitanju zemlje regiona, tu je Noa Skoko iz Hajduka, Vasilije Adžić iz Budućnosti (Podgorica), te Matija Popović iz Partizana.

Dakle, iz bosanskohercegovačkih klubova nijedan igrač nije tu, dok Hrvatska, Crna Gora i Srbija imaju po jednog "predstavnika". 

Top Komentari

Drakula
Sto dalje decko od repke,vise ces napredovat u zivotu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti