Guardiola: Ballack je zaslužio crveni karton

Guardiola: Ballack je zaslužio crveni karton

Nakon što je njegova ekipa remizirala (0:0) na Nou Campu protiv Chelsea, trener Barcelone Pepe Guardiola nije krio razočarenje.

Trener katalonskom ponosa ogorčen je defanzivnom igrom Chelsea, ali i suđenjem Nijemca Wolfganga Starka.

- Igrači Chelsea stalno su pravili prekršaje nad Iniestom, a sudija je to puštao. Ovakav način suđenja nije nam pomogao. Mislim da nije pošteno da na kraju ekipa koja pokušava napasti završi s istim brojem žutih kartona kao i ekipa koja se cijelo vrijeme brani (omjer žutih kartona 2-2). Ballack je pred kraj utakmice trebao dobiti crveni kartonom jer je imao već žuti i zaustavio je Inestu na rubu kaznenog prostora, ljut je bio Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.