Guardiola: Casillas je bio odličan

U Barci oduševljeni pobjedom

Guardiola: Casillas je bio odličan

Madridski Real je do 83. minute odolijevao Barceloni u derbi utakmici Primere. Ipak, na kraju je napadački fudbal pobijedio i Barca je slavila 2:0 na Camp Nou...

Time je Barcelona pobjegla Realu na 12 bodova prednosti na tabeli, a trener Pepe Guardiola sijao je zadovoljstvo nakon utakmice:

- Respektujem jako instituciju Real Madrida i zato sam strašno veseo nakon ovakve pobjede. Ne osuđujem ni malo Real, oni su se sjajno branili i neću reći da smo se mi kockali u ovoj utakmici zato što smo svim silama napadali - otvorio je priču Guardiola i nastavio:

- Ali jedan od bitnih ljudi kod nas je bio Victor Valdes. Imao je dvije sjajne odbrane u prvom dijelu. Da nije, utakmica bi možda otišla u skroz drugom smjeru. No i na drugoj strani je golman bio ključan, Casillas je bio odličan.

Guardiola nije otišao toliko daleko da zaključuje prvenstvo, makar Barcelona ima veliku prednost.

- Nema spomena o tome. Naša prednost jest velika, ali je put do kraja toliko dug da mu ne vidim kraja.

S druge strane, Juande Ramos je tek drugi put sjedio na klupi Reala i to odmah u najvećoj mogućoj utakmici za kraljevski klub.

- Oni su napadali, ali mi smo imali najbolju šansu na utakmici. Završilo je kako je završilo, a ja dalje nastavljam raditi da ovaj klub, igrači i navijači budu ponosni. Imali smo stotinu problema s povrijeđenim igračima i izvlačili smo što smo mogli u ovom momentu - rekao je Ramos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti