Guardiola: Čast Ronaldu, ali Messi je drugi nivo

Trener Manchester Cityja

Guardiola: Čast Ronaldu, ali Messi je drugi nivo

Pep Guardiola nema dilemu ko je najbolji igrač na svijetu.

Iako je prestižnu nagradu "Zlatna lopta" za 2016. godinu dobio Cristiano Ronaldo, trener Manchester Cityja smatra da portugalski fudbaler nije na nivou Lionela Messija.

"Messi je najbolji, definitivno je najbolji. On zna kako da igra, da postiže golove i da natjera druge da igraju. Uvijek je tu. Ronaldu čestitam na nagradi, ali za mene je Messi na drugom nivou", izjavio je Guardiola.

Mišljenje sa Guardiolom također dijeli i Luis Enrique, koji smatra da je Argentinac bolji od Ronalda bez obzira što nije dobio "Zlatnu loptu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi