Guardiola govorio o duelu sa Unitedom
FOTO - EPA

U subotu veliki derbi

Guardiola govorio o duelu sa Unitedom

A. Beganović

Veliki derbi Premiershipa u subotu će odigrati Manchester United i Manchester City.

Duel Uniteda i Cityja privlači mnogo pažnje na Otoku, a iako Građani dolaze na Old Trafford, tamošnji mediji ih vide kao favorite.

Upravo o ovom meču govorio je trener Cityja, španski stručnjak Pep Guardioal, koji je istakao da nije gledao Unitedov meč protiv Atalante, no da ima vremena analizirati njihovu igru.

"Nisam gledao United protiv Atalante, ali sve ću analizirati i vidjeti koliko su dobri. Imaju jednog od najboljih igrača u historiji, stroj za zabijanje golova", rekao je Guardiola.

Prije utakmice lige prvaka sa Club Bruggeom on je istakao da je taj meč važniji od derbija sa Crvenim vragovima.

"Ljudi su bili uznemireni kada sam utakmicu protiv Bruggea nazvao važnijom od Unitedove. Sada je najvažnija utakmica protiv Uniteda", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski stručnjak osvrnuo se i na prenatrpan kalendar takmičenja.

"Kalendar? Ako žele da igramo sutra, onda ćemo igrati. Kalendar je kalendar. U subotu ćemo biti na Old Traffordu", zaključio je Guardiola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Ole, otkaz.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi