Guardiola: Engleska je dosta zanimljivija od ostalih liga

Španski stručnjak je ipak očekivao više

Guardiola: Engleska je dosta zanimljivija od ostalih liga

Endin Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola ljetos je preuzeo klupu Manchester Cityja i ne krije da je Premiership najinteresantnija liga u kojoj je radio u dosadašnjoj karijeri.

Guardiola je osvojio dosta titula s Barcelonom i Bayernom, ali mu je engleski Premiership dosta interesantniji jer velikani nisu toliko nadmoćni kao u Španiji i Njemačkoj. Ipak, španski stručnjak je očekivao da će liga biti dosta kvalitetnija, ali se nije tako ispostavilo.

"Ovaj raspored učestalih utakmica, posebno za praznike, je novi u mojoj karijeri. Teško je ekipu fokusirati na utakmice pored svega. Međutim, nadam se da će oni pobjedničkim nizom početi 2017. godinu", rekao je Guardiola, te dodao:

"Engleska je daleko interesantnija od Španije i Njemačke gdje imate nekoliko klubova koji dominiraju. Ovdje je sve moguće, a najbolje ste vidjeli to prošle godine. Ipak, kvalitet nije na onoj razini na kojoj sam ja očekivao da će biti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi