Guardiola: Engleski fudbaleri su preskupi

Trener Manchester Cityja

Guardiola: Engleski fudbaleri su preskupi

  Pep Guardiola je izjavio u srijedu da bi volio imati više engleskih fudbalera u svom timu. 

Ove sezone u timu Manchester Cityja samo trojica engleskih fudbalera su dobivala minutažu, a u izjavi za tamošnje medije Guardiola je izjavio da bi volio da je drugačije uz dodatak da je to nemoguće jer su Englezi preskupi. 

"U Engleskoj ima jako puno dobrih igrača i moram reći da sam impresioniran time. Volio bih da ih je više u Manchester Cityju, jer Englezi bolje poznaju ligu i to je bolje za klub. No, to je nemoguće jer su preskupi", kazao je Guardiola.

Kako bi spriječili da izdvajaju enormne sume za pojačanja, na Etihadu su maksimalan fokus stavili na omladinsku školu u nadi da će proizvesti vlastite igrače. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi