Guardiola: Ima još mjesta za napredak

Trener Barcelone najavljuje još bolje igre svojih igrača

Guardiola: Ima još mjesta za napredak

Uprkos dobroj igri i pobjedi nad Sevillom od 4:0 u Superkupu Španije, trener Barcelone Pep Guardiola je izjavio kako još uvijek ima mjesta za napredak u igri njegovog tima, te da će do početka prvenstva pokušati otkloniti neke slabosti.

"Dobro smo pokrili igrače Seville, nismo im dozvolili da igraju. Najvažnije od svega je da smo upisali pobjedu i da smo ojačali timski duh pred početak sezone. Moramo još mnogo raditi kako bi dosegli maksimalnu formu, to važi i za glavne igrače Messija, Xavija i Iniestu. Ni oni nisu još u najboljoj formi", rekao je Guardiola.

Iako Pep Guardiola ne voli nikoga posebno isticati, nakon sinoćnje utakmice nije propustio priliku da pohvali navajliju Davida Villu i preporođenog Adriana Maxwella, koji je igrao na lijevom boku. Uprkos tome što nije postigao pogodak David Villa je u debiju odigrao odličnu utakmicu.

"David je odigrao veoma dobro. On je igrač koji može dobro igrati unutra i vani, i već nakon prve utakmice očigledno je da će se dobro uklopiti u naš tim. Posebno bih pohvalio Maxwella, koji uvijek daje svoj maksimum. Moram reći da on jedno od naših najboljih pojačanja u posljedjih nekoliko godina", rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.