Guardiola: Imam snage kao nikada u svojoj karijeri

City se oprostio od Lige prvaka za ovu sezonu

Guardiola: Imam snage kao nikada u svojoj karijeri

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja oprostili su se od Lige prvaka za ovu sezonu nakon što ih je Monaco izbacio iz osmine finala ovog takmičenja.

Iako je City u prvom meču slavio sa 5:3 na Etihadu izabranici Pepa Guardiola poraženi su u Monacu sa 3:1 i tako su se oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu. Ovo je bio prvi put da je klub kojeg vodi španski stručnjak ispao u osmini finala, ali očito da to nije previše pogodilo Guardiolu.

"Imam snage kao nikada u svojoj trenerskoj karijeri. Za mene je ovo veliki izazov. Ovo je prvi put u mojoj karijeri da imam taj osjećaj da ću tek sada vidjeti koliko kvalitete imam kao trener. Dan kasnije dobio sam poruku od vlasnika Al-Mubaraka. Šta mislite da mi je rekao? Pa naravno da mu je želja da osvojimo Ligu prvaka. Nije bio na utakmici u srijedu, ali je uvijek negdje u blizini", rekao je Guardiola, te dodao:

"Nekoliko puta u karijeri sam osjetio to, s Juanom Laportom u Barci i sada s Al-Mubarakom. Rijetko su tu s nama, ali su uvijek blizu svih nas i znaju šta se dešava. Znam da imam njegovu podršku i svjesni smo da se niša ne može ostvariti preko noći".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi