Guardiola: Ne znam kako nas je koštao tako jeftino
FOTO: EPA

Španski stručnjak o Gabrielu Jesusu

Guardiola: Ne znam kako nas je koštao tako jeftino

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola izjavio je za engleske medije da je iznenađen transferom kojeg je Manchester City napravio pred početak ove sezone.

Naime, engleski klub je prošlog ljeta osigurao dolazak mladog brazilskog napadača Gabriela Jesusa koji je stigao iz Palmeirasa. Gabriel Jesus je u brazilskom klubu ostao do kraja prošle godine, a u januaru je zvanično stigao na Etihad.

Jesus je imao sjajan početak u Cityju, te je u nekoliko uvodnih utakmica uspio da pokaže da će biti veliko pojačanje. Ipak, ubrzo se povrijedio nakon čega je zaključeno daće propustiti ostatak sezone. Guardiola je izjavio da je oduševljen talentom kojeg ima Gabriel Jesus, te da je iznenađen kako je City jeftino uspio da dovede Brazilca.

"Ne znam kako smo uspjeli da ga dovedemo tako jeftino. Platili smo za njega oko 27 miliona funti i siguran sam da sada možemo dobiti mnogo više kada bi ga prodali. Današnje cijene fudbalera su van kontrole širom svijeta i vjerujem da bi City sada zaradio duplo više za njega", rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi