Guardiola: Neuer nije krivac za poraz od Arsenala

Nema običaj kritikovati svoje igrače

Guardiola: Neuer nije krivac za poraz od Arsenala

Fudbaleri Bayerna su u Londonu pretrpjeli poraz od Arsenala rezultatom 2:0, a u centru pažnje bio je golman Bavaraca Manuel Neuer.

Nakon nekoliko fenomenalnih intervencija u prvom poluvremenu, Neuer je u 77. minuti pogriješio i 'poklonio' vodstvo Arsenalu.

"Nikada nisam kritikovao igrača zbog neke odluke, bila ona ispravna ili pogrešna. Neuer je u tom trenutku napravio procjenu i to je to. Znam da Manuel nije krivac za poraz od Arsenala. Uostalom, napravio je neke sjajne odbrane imao u prvom poluvremenu", rekao je Pep Guardiola.

Za Arsenal je ovo bila prva pobjeda u grupi F kojom se londonski tim uključio u borbu za plasman u drugi krug. S druge strane, Bayernu je poraz u Londonu bio prvi u novoj sezoni Lige prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.