Guardiola: Ovo je nevjerovatno za Njemačku

Guardiola: Ovo je nevjerovatno za Njemačku

Edmir Škorić

Trener Bayerna Pep Guardiola ističe da je reprezentacija Njemačke zasluženo osvojila Svjetsko prvenstvo.

Nijemci su u finalu Mundijala savladali Argentinu s 1:0 nakon produžetaka, što im je četvrti naslov svjetskog prvaka u povijesti.

"Ovo je nevjerovatno za Njemačku. Želio bih da čestitam svim igračima i selektoru Loewu. Njemačka je u potpunosti zaslužila titulu", rekao je Guardiola.

"Nevjerovatna pobjeda. Oduševljen sam zbog reprezentacije, zbog Loewa i Bayernovih sedam prvaka svijeta. Ovo je veliki uspjeh. Naš tim je zaslužio i cijela Njemačka je oduševljena zbog toga", rekao je sportski direktor Bayerna Matthias Sammer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.