Guardiola: Pedro je nadmašio sva očekivanja

Guardiola: Pedro je nadmašio sva očekivanja

Edmir Škorić

Barcelonin trener Pep Guardila pohvalio je mladog ofanzivca Pedra, strijelca u duelu s Realom, tvrdeći da je "premašio sva očekivanja od dolaska u prvu momčad".

Pedro je u El Clasicu zabio drugi Barcelonin pogodak te ovjerio pobjedu katalonskoj momčadi. Trener Pep Guardiola ističe kako je Pedro nadmašio sva očekivanja.

"Nevjerovatan je igrač. Svi smo znali da je kvalitetan i da je dovoljno dobar za prvu momčad, ali on nam je donio više nego što smo ikada zamišljali", kaže Guardiola.

22-godišnjak je prošle sezone postao prvi igrač u povijesti koji je zabio u šest različitih klupskih natjecanja. Ranije to nikom nije polazilo za nogom.

"Ne postoje riječi kojima bi opisao ono što taj dečko ove sezone radi za tim. Prezadovoljni smo njegovim nastupima, a ja se nadam samo da će nastaviti ovakvim tempom", dodaje Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.