Guardiola: Prestanite s tim, nije fer, pa ni Ferguson to nije mogao!
Katalonac smatra da nema smisla očekivati od njegove ekipe da osvoji sva četiri trofeja u sezoni, pošto to niko prije nije uspio u Engleskoj

Pep smatra da novinari previše očekuju od Cityja

Guardiola: Prestanite s tim, nije fer, pa ni Ferguson to nije mogao!

Edmir Škorić

Na Wembleyu se danas igra finale Liga kupa Engleske, a snage će odmjeriti Chelsea i Manchester City.

Prije ove utakmice Pep Guardiola je na press konferenciji kazao kako nije fer što se pred njega i njegove igrače stavlja ogroman pritisak, pa su tako neke novoine pisale da City 'mora' osvoiti sve trofeje.

"Koliko puta je u Engleskoj jedan tim osvojio četiri trofeja u jednoj sezoni?". Ne stavljajte taj pritisak na naša ramena jer to ne zaslužujemo", rekao je Guardiola, dodavši:

“Sir Alex Ferguson je imao nevjerovatne rezultate s Unitedom, zar ne? On to nikada nije uradio. Liverpool, u osamdesetima, to nije uspio. Zato, ne stavljate pritisak na jedan tim u februaru ili novembru ili decembru. Nije moguće osvojiti četiri trofeja, ali vidjet ćemo u maju".

Smeta Pepu što se konstantno novinari bave Cityjem i izlažu ga velikom pritisku, a kada ne uspije...

"Prodajete nešto što nije istina. Nakon toga, vi govorite da klub propada. City ne uspijeva jer ne osvaja četiri naslova u jednoj sezoni, osvaja samo tri naslova. Nije to fer prema nama".

Fergusonov United je 1999. godine osvojio tri trofeja u sezoni i to je jedini engleski klub koji je uspio to da napravi, a Guardiola je 10 godina kasnije s Barcom osvojio također tri trofeja. Tada je u finalu Lige prvaka njegova Barca pobijedila upravo Manchester United.

Govorio je kratko i o današnjem duelu s Chelseajem.

"To će biti nevjerojatno teška utakmica za Chelsea, kao i za nas, a naravno da želimo da pobijedimo. Također, nadat ćemo se da će United napraviti dobar rezultat protiv Liverpoola, ali opet, mi moramo da razmižljamo prvenstveno o sebi", kazao je Pep.

Hoće li City lako do trofeja?

City je veliki favorit, posebno jer je ovaj Chelsea prije nekoliko dana pobijedio sa 6:0. Građani su blizu novog trofeja, no bilo bi ružno već sada im dodijeliti ulogu osvajača Liga kupa koji se igra tek za nekoliko sati.

Kvota na Chelsea je čak 5.60 i to sve govori o ovom duelu. Više o kvotama i bogatoj ponudi MOZZART-a možete pronaći OVDJE.

Pep Guardiola pred finale Liga kupa: Mislim da je sada svima jasno zašto nisam htio u Chelsea

Maurizio Sarri bi u slučaju novog poraza od Cityja mogao da dobije otkaz, a Chelsea se danas našao u novim problemima jer im je zabranjeno da prave transfere u naredna dva prelazna roka.

Na konferenciji za medije svega ovoga dotakao se i Pep Guardiola, koji je odlučio da prokomentariše cijelu situaciju.

"U mojoj prvoj godini, klubovi nikada nisu sumnjali u mene. Nikada se po medijima nije provlačilo da li ću dobiti otkaz ako izgubim tu ili tu utakmicu. Bio sam iznenađen kada je Conte osvojio titulu, a onda izgubio jednu ili dvije utakmice na startu nove sezone, a ljudi su odmah počeli da pričaju da će dobiti otkaz", rekao je Guardiola, te je dodao:

"Nikada nisam bio potencijalna opcija za Chelsea. Odlučio sam da idem u Bayern Munchen, a zatim sam došao ovdje sa ljudima koji mi vjeruju i kojima ja vjerujem. U prvoj sezoni kada je bilo teško, rekao sam da mi treba vremena i podržali su me, igrači su znali ko je trener i ko će biti trener. Bilo je stabilno, to je najbolji način, da radite nešto na duži vremenski period, a ne samo u kratkom roku", završio je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi