Guardiola: Toure je zaslužio ovu šansu, presretan sam

Toure donio Cityju pobjedu

Guardiola: Toure je zaslužio ovu šansu, presretan sam

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja slavili su danas sa 2:1 na gostovanju protiv Crystal Palacea u okviru 12. kola Premiershipa.

Manchester City se sada izjednačio na prvoj poziciji sa Liverpoolom koji je osvojio samo bod protiv Southamptona. Pep Guardiola po prvi put u ovoj sezoni od prve minute šansu odlučio je dati Yayi Toureu koji ju je iskoristio na pravi način. 

Toure je bio strijelac oba gola za City, te je na najbolji način pokazao Guardioli da itekako ima šta da pruži na terenu. Nakon meča španski stručnjak izjavio je da je jako sretan zbog Toureove fenomenalne partije.

"Presretan sam zbog Tourea, on je zaista sjajan momak. Sada se ponaša na najbolji način i o njegovim kvalitetama ne moramo pričati. On je bio danas tu jer računamo na njega. Sada imamo još jednog igrača koji nam može pomoći da ostvarimo svoje ciljeve. Zaslužio je ovu šansu jer se prethodnih sedmica trudio i sjajno ponašao na treninzima", rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi