Guardiola traži zamjenu za Tourea
Ibrahim Affelay je prvi na listi želja Guardiole

Primera Division

Guardiola traži zamjenu za Tourea

Odlazak velikog broja afričkih nogometaša na prvenstvo Afrike natjerao je čelnike mnogih klubova da krenu u potragu za pojačanjima koja bi nadomjestila nedostatak afričkih nogometaša.

Ista sudbina zadesila je i trenera Barcelone Pepea Guardiolu koji ostaje bez jednog od svojih najstandardnijih igrača Yaye Tourea koji odlazi s Obalom Slonovače na prvenstvo Afrike i neće ga biti najmanje tri sedmice.

Prvi na listi želja Barcinog trenera je vezista PSV Eindhovena Ibrahim Affelay, a ukoliko ne uspije dovesti holandskog igrača, onda je na redu portugalski vezista iz redova lisabonskog Sportinga Miguel Veloso na koga je oko bacio i Alex Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.