"Gubitak Teveza veliki je udarac za klub"

Micah Richards

"Gubitak Teveza veliki je udarac za klub"

Edmir Škorić

Branič Manchester Ctyja Micah Richards smatra da će bti teško nadoknaditi odlazak Carosa Teveza.

Tevez neće ostati u Cityju, definitivno. Njegova želja je povratak u Argentinu kako bi bio sa svojom porodicom, a nedavno mu je propao transfer u brazilski Corinthians. Sada je, navodno, milanski Inter spreman platiti za njega 45 miliona eura i, kako javljaju talijanski mediji, Argentinac je u Italii na "poslovnom odmoru", gdje dogovara svoj prelazak na Giuseppe Meazzu.

"Carlos je bio tako važan dio ove momčadi tokom posljednje dvije sezone da će ga biti gotovo nemoguće zamijeniti. Mislim, kako ćete zamjeniti Carlosa Teveza?", kazao je Richards za Mirror, te nastavio:

"Po mom viđenju, kada je u pitanju trenutna forma, jedan je od tri top napadača na svijetu. Možda je jedini način da to učinite da potpišete Messija ili Ronalda, no sumnjam da će bilo koji od njih ostaviti Barcelonu ili Real Madrid u dogledno vrijeme. Možda Mario Balotelli i Edin Džeko postanu glavni napadači, ali siguran sam da će menadžer željeti dovesti još napadača, ukoliko Calos ode":

"Želite li biti dobri u Premier ligi i Ligi prvaka onda morate imati tri, četiri ili čak pet vrhunskih napadača. No, moramo biti iskreni, gubitak Teveza bit će veliki udarac za klub".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.