Gudjohnsen posuđen Tottenhamu

Sky Sports tvrdi

Gudjohnsen posuđen Tottenhamu

Edmir Škorić

Kako piše Sky Sports, bivši napadač Monaca i Barcelone Eidur Gudjohnsen provest će drugi dio sezone na posudbi u engleskom Tottenhamu.

Eidur Gudjohnsen (31) navodno je bio spreman preći u redove West Hama, međutim sada se čini kako je islandski reprezentativac potpisao posudbu do kraja sezone sa ekipim s White Hart Lanea.

"Govorili smo o njemu gotovo dva tjedna i kada smo čuli da je West Ham bio zaintesiran za njega, napravili smo potez", kazao je trener Harry Redknapp za The Sun.

"Nismo platili ni peni više od West Hamove ponude. Na stolu su bile dvije identične ponude, ali je Eidur na kraju izabrao nas", dodaje Redknapp.

Islanski napadač najbolje je vrijeme proveo upravo na Otoku, kada je nosio dres Boltona i Chelsea nekoliko sezona. Potom je nastupao za Barcelonu, a od ove sezone nosio je dres francuskog Monaca. Za reprezentaciju Islanda odigrao je 48 utakmica i postigao 19 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.