Gudjohnsen potpisao za Monaco

Gudjohnsen potpisao za Monaco

Edmir Škorić

Nakon što se duže vrijeme spominjao njegov odlazak iz Barcelone, islanadski reprezentativac  Eidur Gudjohnsen sinoć je potpisao za francuski Monaco.

Francuski klub objavio je potpisivanje Barceloninog napadača Eidura Gudjohnsena. Islanđanin je dugo vremena bio na izlaznim vratima katalonskog kluba, posebno nakon što mu je trener Guardiola dao na znanje da nema mjesta u sastavu Barce.

Tako je Monaco posljednji dan prijelaznog roka riješio pitanje u naapdu, budući da je iz nepoznatih razloga propao dogovor sa napadačom Caena Steve Savidanom.

Bivši igrač Barcelone i Chelsea potpisao je dvogodišnji ugovor sa Monacom, gdje će nositi dres sa brojem 9, a ujedno je i prvi islandski fudbaler koji je ikada zaigrao na "Stade Louisu II".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.