Gudjohnsen se skrasio u Atini

Vrijedno pojačanje za AEK

Gudjohnsen se skrasio u Atini

Islanđanin Eidur Gudjohnsen nastavlja da mijenja klubove, a novi izbor je atinski AEK.

Sa njima je 32-godišnji napadač potpisao dvogodišnji ugovor i to nakon što je prošlu sezonu proveo igrajuči za Stoke City i Fulham. Gudjohnsen je još 1998. postao član PSV, zatim je bio dvije sezone u Boltonu, a onda je uslijedila njegova zlatna decenija u kojoj je igrao šest godina za Chelsea i tri u Barceloni. Poslije mu karijera ide silaznom putanjom i nakon Barce je bio član Monaca i Tottenhama uz Stoke i Fulham.

Za A selekciju Islanda je odigrao 63 utakmice i postigao je 24 gola. Gudjohnsen je prvo veliko pijačanje za AEK u ovom prijelaznom roku, a još su stigli njegov zemljak Helgason (Breidablik) i Jose Carlos (Sevilla). Argentinac Scocco je prešao u Al-Ain dok je golman Saja otišao u Racing.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije