Guerrero donio tri boda HSV-u

Bundesliga, 21. kolo

Guerrero donio tri boda HSV-u

Nogometaši Hamburga slavili su na gostovanju Koelnu u okviru posljednje utakmice 21. kola Bundeslige.

Susret je odigran na RheinEnergie stadionu pred nešto manje od 47.000 gledalaca, a gosti su u dramatičnom finišu slavili sa minimalnih 0:1. Nogometaši HSV-a su dominirali tokom cijelog meča, ali nisu mogli probiti bunker Jarčeva, sve do 88. minute.

Tada je na scenu stupio Peruanac, Jose Paolo Guerero. Mladen Petrić je usposlio peruanskog reprezentativca, koji se odlično snalazi i iskosa sa desne strane šalje loptu iza leđa Michaela Rensinga. Bio je to 36. gol u 126. meču za Guerrera. 

Hamburg je tako nastavio nizati odlične rezultate od kada ih je preuzeo Thorsten Fink, a u posljednja tri duela ne znaju za poraz. Jarčevi će i nakon ovoga kola ostati u donjem dijelu tabele.

Bundesliga, 21. kolo:
Koeln - HSV 0:1 (Guerrero 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.