Guerrero i Olić za preokret HSV-a
HSV do preokreta

Dramatična utkamica u Istanbulu

Guerrero i Olić za preokret HSV-a

Edmir Škorić

Kada su Kewell i Baroš donijeli sigurnu prednost Galatasarayu, činilo se kako se HSV oprašta od natjecanja, no izvrsni Guerrero je u par minuta izjednačio, a Ivica Olić u zadnjoj minuti pogodio za potpuni preokret.

Paklena atmosfera u Istanbulu na "Ali Sami Yen" stadionu, Galatasaray i HSV su imali podjednake šanse za prolaz, no domaći su, ipak, imali prednost zahvaljujući odličnoj publici. Domaćini su igrali bez Serveta Cetina, Tobiasa Linderotha, Mehmeta Topala, Emre Gungora, Murata Akca, Serkan Calika koji su što zbog ozljede, što zbog kartona, propustili utakmicu. Gosti iz Hamburga nisu mogli računati na Mladena Petrića, hrvatskog reprezentativca koji je ozlijeđen.

Boateng je u šesnestercu Galatasaraya srušio Čeha Milana Baroša, što je bilo dovoljno da glavni sudija pokaže na "kreč". Sa bijele tačke siguran je bio iskusni veznjak Australije i bivši Liverpoolov igrač, Harry Kewell. Sa tim rezultatom se otišlo na predah, a u nastavku Baroš i sam pogađa na asistenciju Arde Turana. Nemoćan je po drugi put Rost, i činilo se kako su stvari riješene.

A onda slijedi pravi šok za sve navijače Galatasaraya, najprije u par minuta odlični Guerrero pogađa za poravnanje (57. i 60.), da bi ivica Olić u posljednjoj minuti postavio konačnih 1:3, rezultat koji je potvrdio prolaz Nijemaca, i gol koji je "ubio" sve nade turskih igrača.

Sastavi:
GALATASARAY: De Sanctis, Balta, Kewell, Yaman, Sabri, Ayhan, Ozbek, Arda, Kurtulus, Lincoln, Baros.
HSV: Rost, Mathijsen, Boateng, Benjamin, Aogo, Alex, Jarolim, Jansen, Pitoripa, Guerrero, Olić.

Galatasaray - HSV 2:3 /Kewell 43'(penal), Baroš 48'; Guerrero 57'60', Olić 90'/


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.