Guerrero: Vjerujemo u finale

Peruanci čekaju finale od 1975. godine

Guerrero: Vjerujemo u finale

Edmir Škorić

Peruanski napadač Paolo Guerrero uvjeren je kako će njegova reprezentacija otići korak dalje na Copa Americi - izboriti finale.

Peruanci su u četvrtfinalnom ogledu s 2:0 (do pobjede stigli u produžecima op.a.) savladali Kolumbiju i prošli u polufinale. Golove za Peru postigli su Carlos Lobaton i Juan Manuel Vargas.

Nova prepreka je Urugvaj, koji je igrao u polufinalu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Peruanci vjeruju u svoje prvo finale od 1975. godine...

"Jedan mali korak dijeli nas od ostvarivanja sna. Bit će teško, ali vjerujem da možemo dalje. Morate vjerovati u sebe kako bi ispunili svoje ciljeve", rekao je Guerrero, dodavši:

"Nikako si ne smijemo priuštiti pogreške. Koncentracija je ključ u ovoj igri. Molim sve ljude da nas podrže, a mi ćemo dati apsolutno sve od sebe na terenu".

Peru i Urugvaj sastaju se večera s početkom u 02:45 sati po srednjoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.