Guevara: Španci nisu nepobjedivi

Kapiten Hondurasa

Guevara: Španci nisu nepobjedivi

Edmir Škorić

Honduras u drugom kolu grupne faze igra protiv aktuelnog evropskog prvaka Španije. Honduraški kapiten Amado Guevara je optimista, te vjeruje da on i njegovi suigrači mogu napraviti iznenađenje.

Poraz Španije od Švicarske (1:0) u prvom kolu će svakako najterati Del Bosqueove izabranike da puno bolje odigraju u srijedu protiv Hondurasa, koji je, pak, poražen od Čilea u prvom susretu na Svjetskom prvenstvu.

"Momčad je dobro i spremna je igrati protiv Španije. Znamo da imamo veliku odgovornost, ali i da imamo priliku plasirati se u drugi krug. Znamo, također, da igramo sa momčadi koja ima veliku tradiciju i kvalitetu, ali možemo pobijediti", kazao je Guevara za El Heraldo, tedodaje.

"Nisu nepobjedivi i moramo naporno raditi kako bi ih pobijedili. Bit će to dobar dvoboj jer oni imaju tehniku, no ne smijemo im pustiti previše vremena za razmišljanje. Moramo kontrolirati loptu, biti hrabri i imati povjerenja".

Veznjak Hondurasa Hendry Thomas se povrijedio na treningu u petak, te je njegov nastup upitan. Selektor Reinaldo Rueda je na mukama, jer je van stroja i napadač David Suazo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti