Guingamp iznenadio Sedan

Francuski kup, četvrtfinale

Guingamp iznenadio Sedan

Ekipa Guingampa savladala je kao gost sastav Sedana u susretu četvrtfinala kupa Francuske. Bilo je 3:1, iako su domaći već u 18. minutu preko Allarta vodili sa 1:0.

Ipak, do kraja poluvremena, u 37. minutu, izjednačio je Eduardo, da bi u nastavku Oruma u 63. i ponovo Eduardo (74.) riješili sve dileme oko pobjednika.

U drugom četvrtfinalnom meču izvođeni su penali. Toulouse i Lille su nakon 120 minuta igrali neriješeno - 1:1, da bi nakon jedanaesteraca u polufinale prošla ekipa Toulousea (8:7).

Interesantno, regularnih 90 minuta završeno je 0:0, da bi u produžecima mrežu pogodili Bastos za goste (105.) i Pentecote (110.) za domaćine. Treba kazati da je Lille utakmicu završio sa devet igrača jer su crvene kartone zaradili Obraniak i Cabaye, dok je sudija put u svlačionicu pokazao i fudbaleru Toulousea, Bonnetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.