Guingampu trijumf u produžecima
Sene, strijelac gola u 120. minutu utakmice

Šesnaestinafinala Kupa Francuske

Guingampu trijumf u produžecima

U prvoj utakmici šesnaestinefinala Kupa Francuske fudbaleri Guingampa večeras su teškom mukom na svom terenu iz daljnjeg toka takmičenja «izbacili» Brest. Bilo je 2:0 za domaće, ali tek poslije iscrpnih produžetaka. Za 90. minuta igre nije bilo pogodaka.

Ipak, u devetom minutu prvog produžetka Guingamp u vodstvo dovodi Soumah. Neizvjesnost je trajala do posljednjih sekundi meča, ali je, onda, u posljednjem 120. minutu utakmice pobjedu Guingampa potvrdio Sene za konačnih 2:0 i plasman svog tima u osminu finala.

U Kupu Francuske igra se po jedan utakmica (nema revanša), a finalni susret odigraće se na stadionu «Stade de Franc» 9. maja ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.