Guizhou Renhea slavio, Misimović asistirao, Zlatan "odmarao"

Kineska Super liga, 3. kolo

Guizhou Renhea slavio, Misimović asistirao, Zlatan "odmarao"

Fudbaleri Guizhou Renhea trijumfovali su na gostovanju kod Liaoning rezultatom 2:1 u okviru 3. kola kineske Super lige. 

Svoje mjesto u početnoj postavi gostiju i aktuelnih osvajača Kupa našao je i bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović, dok nekadašnjeg napadač naše selekcije Zlatana Muslimovića nije bilo u sastavu. 

Domaći su nešto bolje otvorili susret, a kao plod takve igre stigao je vodeći gol Zhao Junzhea u 15. minuti utakmice. Sve do samog finiša prvog poluvremena gosti su napadali, ali jalovo. Ipak, tri minute prije odlaska na poluvrijeme vodstvo Liaoninga svojim golom poništio je Yu Hai, a odlično ga je porigrao Zvjezdan Misimović.

U nastavak su gosti ušli sa željom da totalno preokrenu rezultat u sovju korist, ali to im nije uspijevalo sve do 80. minute kada je za konačnih 2:1 i zasluženu pobjedu gostiju pogodio Maczynski. Akcija i za ovaj gol krenula je od Zmaja.

Šest minuta nakon vodećeg gola paymaker fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine napustio je igru, a na terenu ga je zamijenio Yang.

Ovom pobjedom sastavi dvojice naših fudbalera se nakon tri kola poravnao sa vodećim Shanghai SIPG-om koji ima takođe sedam bodova, ali bolju gol od klubova dvojice bh. fudbalera.

Kineska Super liga, 3. kolo:
Liaoning - Guizhou Renhe 1:2 (Zhao Junzhe 15 / Yu Hai 42, Maczynski 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.