Gullit: Mancini ne drži stvari pod kontrolom

Oštre kritike na račun menadžera

Gullit: Mancini ne drži stvari pod kontrolom

A. Beganović

Nekada sjajni fudbaler i trener nekoliko klubova (Chelsea, Newcastle, Feyenoord, Los Angeles Galaxy, Terek), Ruud Gullit, oštro je kritikovao menadžera Manchester Citya, Roberta Mancinija, nakon ispadanja iz Evrope.

"Možda su željeli ispasti namjerno, ako je to doista tako, onda su ostvarili cilj, no bez obzira na sve, trebali su se malo više potruditi. No, ako su željeli da nastave takmičenje u Evropskoj ligi, onda su ispali budale", nakon poraza Građana u Dortmundu izjavio je Gullit.

"Manici ima dovoljno igrača i bez problema je na proljeće mogao igrati u Evropi. Mogao je pokušati osvojiti taj trofej, a ovako je samo pokazao da ne drži stvari pod kontrolom, te da je njegova ljetošnja kampanja, recimo dovođenje Maicona, jako neuspješna",  dodao je Gullit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.