Gullit vodi kandidaturu Holandije i Belgije

Svjetsko prvenstvo

Gullit vodi kandidaturu Holandije i Belgije

Holandski fudbalska legenda Ruud Gullit imenovan je za predsjednika organizacijskog odbora belgijsko-holandske kandidature za svjetsko  prvenstvo.

Gullit će predvoditi Belgiju i Holandiju u zajedničkoj kandidaturi za SP 2018. ili 2022., javili su lokalni mediji. Kandidati za organizaciju SP-a 2018. su i Rusija, Engleska te Španija i Portugal sa zajedničkom kandidaturom. Australija, Japan i SAD su kandidati za SP 2018. i 2022., dok su kandidaturu za SP 2022. najavile Južna Koreja, Indonezija i Katar.

Odluku i domaćinima prvenstava svijeta 2018. i 2022. godine FIFA će donijeti u decembru. Gullit je predvodio reprezentaciju Holandije na Evropskom prvenstvu 1988., a dva puta je proglašen za najboljeg igrača Evrope, 1987. i 1989.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti