Gullita zanima klupa Australije

Gullita zanima klupa Australije

E. Škorić

Bivši trener Chelseaja i Newcastlea, holandski stručnjak Ruud Gullit, ističe kako bi krajem Svjetskog prvenstva volio preuzeti selekciju Australije.

"Naravno da bih rado preuzeo Australiju, naravno ukoliko bi me oni prihvatili. Tamo je jako lijepo i temperatura je idealna. Bio sam u Sydneyu i stvarno obožavam Australiju", otkrio je Gullit novinarima.

"Klokani" će nakon Mundijala ostati bez selektora Pim Verbeeka, koji je najavio odlazak, pa se upravo Rud Gullit jedan od kandidata.

Gullit bi bio treći Holanđanin na klupi Australije, naravno ukoliko dobije posao. Na SP-u ih je 2006. godine predvodio Guus Hiddink.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti