Gullitov Terek dovodi napadača iz Engleske
Je li Drogba, možda, senzacionalno pojačanje Tereka?

Adebayor, Pavljučenko, Drogba...?

Gullitov Terek dovodi napadača iz Engleske

E. Škorić

Ruski klub Terek Grozny, koji od nedavno trenira legendarni nogometaš Holandije i Milana Ruud Gullit, dovest će još jedno veliko ime u svoje redove.

Navodno je riječ o napadaču koji igra u Engleskoj i koji je, prema riječima njihovog potpredsjednika, među deset najboljih golgetera u svijetu.

Čečenski klub je već godinama u ruskoj Premierligi, ali za sada nemaju značajnih uspjeha, te su se većinom borili za opstanak u svom rangu.

Sa Gullitom, pak, žele u vrh ruskog nogometa, a za takvo što potrebno im je i nekoliko kvalitetnih pojačanja.

"Jedan od novih igrača, eventualno, će biti igrač koji je među deset najboljih napadača na svijetu. U ovom trenutku on igra u engleskoj Premier ligi", kazao je potpredsjednik Tereka Khaydar Alkhanov.

Klub nije želio otkriti o kojem se igraču radi, ali ruski portali nagađaju da bi to mogao biti Emmanuel Adebayor (Manchester City), Roman Pavljučenko (Tottenham) i Didier Drogba (Chelsea).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.