Gullitovi favoriti na Euru su Španija i Njemačka

Gullitovi favoriti na Euru su Španija i Njemačka

E. Škorić

Legendarni holandski nogometaš, danas 49-godišnji trener, Ruud Gullit kao favorite za Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini vidi Njemačku i Španiju.

Gullit je s Holandijom 1988. godine osvojo Evropsko prvenstvo, a ovaj put među glavne favorite nije svrstao svoju zemlju. Vjeruje da su to Nijemci i Španci...

"Volio bih da mogu reći da je Holandija favorit, ali ne mislim tako. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali postoje jače reprezentacije poput Španije i Njemačke. Posebno mi se dopadaju Nijemci. Polazali su to i protiv nas kada su nas u prijateljskoj utakmici savladali 3:0", kazao je Gullit, dodavši:

"Engleska ima veliki problem jer u njihovim najjačim momčadima uglavnom igraju stranci. To usporava njihov reprezentativni razvoj. Italija je u gadnoj krizi, ali kako su jaka turnirska momčad, trebha ih imati na oku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.