Gušo: Ne bih dobio nagradu da nije bilo mojih suigrača
Saša Vugdalić uručio nagradu Adnanu Guši

Najbolji golman Premijer lige

Gušo: Ne bih dobio nagradu da nije bilo mojih suigrača

E. Škorić, foto: A. Balić

Danas je u Sarajevu održana manifestacija pod nazivom Idol nacije, koju već četvrtu godinu zaredom organizira SportSport.ba.

Tako je po treći put zaredom nagrada Idol nacije otišla u ruke Edinu Džeki, bh. reprezentativnom napadaču Manchester Cityja. Džeko je ubjedljivo slavio u konkurenciji sa Vedadom Ibiševićem, Miralemom Pjanićem, Senadom Lulićem...

 

Za najboljeg golmana bh. Premijer lige proglašen je Adnan Gušo, golman FK Željezničar. Iskusni golman-trener je jedan od glavnih 'krivaca' što su Plavi s Grbavice osvojili duplu krunu. 

 

"Sretan sam zbog ove nagrade, veliko je ovo priznanje, ali definitivno ne bi došao do nje da nije bilo mojih suigrača, pa se s toga ovom prilikom moram i svima njima zahvaliti, kao i navjačima, svima u Željezničaru", kazao je Gušo, dalje dodavši:

 

"Ova manifestacija postaje tradicionalna i drago mi je što naša država ima nešto ovako".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Gušo je zajedno s Amarom Osimom, koji je proglašen za najboljeg bh. trenera i najboljeg trenera Premijer lige, doputovao u Sarajevo iz Međugorja kako bi uveličao čitavu ceremoniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.